LOVE story with Adah


yeay. .join contest yang paling menarik untuk hari ni. .acctually. .ziha lupe lah sape invite and sape tag. .hahah. .sebab lame jugak ah. .and NOW. .baru zih tehegeh2 nak join. .due date dia esok taw uolls. .2 MEI 2012 . .ehew. .memang gampak ar kan join last minute. .-,-
dan sebenarnya jugak. .ziha dah lame taw pasal contest ni. .1st2 jumpe contest ni. .ziha dah single and available. .memang sediah ar kan. .tapi pihak penganjur contest cakap boleh je buat pasal story ex couple. .
finally. .ziha decide nak join jugak. .harap awok maafkan saya ye ADAH. .heheh. .

lets the story begin. . .once upon a time. .ececeh. .hahahah. .okee2. .i'm serious okee. .:D. .

BISMILLAHHIRROHMANNIRROHIM. .

2010

segalanya bermula bila aku naik form4. .aku pindah kat sekolah baru iaitu SMK BATU KIKIR (MODEL KHAS) NEGERI SEMBILAN. .sebelum tu. .aku sekolah kat SMK ZABA KUALA PILAH selama 3 tahun. .
semuaanya berjalan dengan lancar. .ade jugak kenangan pahit manis yang tak boleh aku lupa. .
acctually masa tu aku memang tak terfikir pun pasal nak couple lagi. .sebab nak fokus kat study je. .almaklumlah. .SPM is around the corner. .even lambat lagi. .muahahah. .

aku pun tak terfikir jugak. .ade ke orang suke kat aku ni. .dah la tak lawa. .(comel tu ade lah sikit. .mueheheheh)
tapi hati manusia ni. .ALLAH je taw. .

biasalah. .dalam kelas mesti ade group2 masing-masing kan. .dalam erti kata lain. .berpuak2. .sama jugak dalam kelas aku. .aku dengan membe2 rapat aku agak rapat dengan budak laki 'baik' (skema). .ade lah sorang ahli dalam group ni. .nama dia Iqbal. .nak kate dia skema tu takde lah. .biase je. .
kawan2 kot. .aku pun time tuh takde lah rase pape dengan dia. .sebab dia tak penah tunjuk pun dia minat aku. .

pejam celik pejam celik. .dah nak masuk form 5. .aku ingat lagi. .1st time dia mesej aku masa disember 2010. .dia kate dia mimpi aku kawen dengan kawan dia. .(hey. .watafaakk kan. .kot kawan dia hensem macam dingdong takpe gak)


2011


jyeeaahhh. .dah masuk form 5. .rase cam kejap je kan. .(acctually masa aku tengah tulis entry ni. .aku dah abes SPM. .and now. .nak tunggu sambung belajar pulak. .weehheeww. .

okee. .semuanya bermula bila dia start luahkan perasaan dia kat salah sorang kawan aku ni. .sebab kawan aku ni suke mendengar masalah orang. .macam kaunselor gitu. .muahahah. .
and then. .kawan aku ni pun mulalah start plan A dia. .nak kenen kan aku dengan Iqbal ni. .
kawan aku cakap. .Iqbal start suke aku masa aku form 4 lagi. .sebab aku ade join group koir kat sekolah. .entah macam mane dia minat aku pun aku taktaw ler. .

so. .segala masalah. .aku akan refer kat kawan aku ni. .aku tak teros couple okee. .aku bagi masa. .slow down dulu. .sebab masa tu perasaan aku berbelah bagi. .aku still keliru dengan dia. .


sepanjang tempoh kitorang berkawan tu. .i mean. .kawan dengan lebih rapat tu. .macam2 kitorang share. .pasal study dengan life masing2 je lah. .muahahahah. .
lepas balik sekolah. .WAJIB balik same2. .HAHAHAHAH. .kalau boleh. .nak study Akaun dengan dia je memandangkan dia memang terer bab Akaun. .sehari tak tengok muka dia yang comel tu. .aku rase macam tak besh je kat dalam kelas. .for your info. .kitorang satu kelas. .dia duduk depan sekali. .so. .takde masalah. .bila2 masa je boleh tengok muka dia. .muahahaha
then. .bila kawan sebelah aku lepak kat tempat orang lain. .aku mesti panggil dia ajak duduk sebelah meja aku. .mula2 orang tak syak kitorang rapat. .sebelum ni rapat jugak. .tapi kali ni rapat semacam je kan. .
tapi diorang tak heboh sebab diorang tak taw aku kapel ke tak dengan dia. .


JEALOUS ?? oww yeahh. .semua perempuan tak boleh lepas kan dari perasaan ni. .aku pun ade jugak. .sape kate takde tu memang dia 'bagus' sangat lah kan. .kawan2 aku mesti gelakkan aku bile diorang taw aku jeles dengan sape. .yeaahhh. .even aku lebih comel dengan pompuan yang aku jeles tuh. .tapi dari segi layanan dia dekat Iqbal time tuh membuatkan aku rase nak bom je badan dia. .muahahahah. .kejam tak. .tapi kejap je ah. .lepas tu aku cepat2 THINK POSITIVE. .kadang2 nak nagis pun ade. .almaklumlah. .hati perempuan ni kan lembut. .:P


the final day is bila kitorang decide couple. .tariknye 10 hb tapi lupe pulak bulan berape. .hahahah. .

ni je gambar aku dengan dia. .tak banyak pun gambar kitorang. .dia ni tak suke amek gambar sangat. .

mula-mula memang okee. .lame2. .macam-macam masalah timbul. .aku dengan dia selalu gak gaduh. .tapi okee balik. .bila clash kejap. .kapel balik. .selalunye dia yang banyak pujuk. .aku ni tak suke pujuk-pujuk orang. .weekk!! ade aku kesah. .muahahah. .kebetulan. .Iqbal ni anak cikgu BM aku. .haaa. .korang bayangkan lah macam mana rase bila korang couple dengan anak cekgu BM korang. .kalo cekgu laki boleh terima. .kalau cekgu pompuan. .? 
dah lah budak2 kelas aku nih suke bergurau tahap cipanzi. .nak gelak takleh. .nak suke sangat pun tak leh. .sabor je lah. .


Bila dah nak dekat2 SPM tu. .hubungan kitorang makin lama makin kurang. .salah satu faktornya sebab kitorang dah nak final exam. .SPM tu. .penentu kejayaan. .muahahah. .
selalu jugak lah kitorang gaduh. .dia pun makin malas nak pujuk aku. .aku pulak makin ngade2. .
(ngade2 pun. .study tetap tak terabai. .:p)


2012

lepas SPM. .dia decide nak break. .kebetulan time tu aku otw nak pegi pahang. .so macam tak terasa sangat pasal nak break2 ni. .kalo tak. .aku lah yang paling tak nak lepaskan dia. .
ade jugak ah dalam seminggu aku break dengan dia. .

lepas seminggu tuh. .dia mintak kapel balik. .acctually lepas jumpa aku mase birthday tu. .malam tu dia mintak kapel. .(rindu kot. .muahahahah. .lame kot tak jumpa. .start bulan 12 sampai bulan 2. .)

finally. .mungkin dah takde kesefahaman antara kitorang. .dia pun decide nak putuskan balik relationship kitorang sampai lah sekarang. .and NOW. .aku single dak aku free. .weeehheeeww. .
aku tak penah sesekali pun nak mintak putus sebab aku pegang dan sentiasa ingat janji dia yang dia takkan lepaskan aku. .last2. .dia yang lepaskan aku dulu. .sometimes. .lelaki memang susah nak pegang janji. .






the end. .

habis sudah cerita saye. .harap awok tak pening lah membacanya ye. .muahahahah. .

credits :  BEST QUOTES



3 budak comel yang komen:

Nurul Syuhadah said...

Terima kasih sudi join .
Jadi peserta yg terakhir , and genap peserta yg ke 20 aw. hhihi :)

Pemenang akan diumumkan pada 05/05/2012 .
Stay tuned !

Nur Nazihah Hassan said...

@Nurul Syuhadahwhoaa. .yang last. .nasib baik sempat join..hehehe. .btw. .welcome. .:D

fairus abu bakar said...

bersabarLah wahai hati...

http://nurfairusabubakar.blogspot.com/2012/04/love-story-with-adah.html
foLLOw sini...